Blog van Eefje (bijrijder van Marianne)

Mij is gevraagd om een stukje te schrijven over de opnameperiode van De Allerslechtste Chauffeur van Nederland. Als ik deze periode in een aantal woorden moet omschrijven dan was het: Hysterisch, angstaanjagend, verontrustend maar vooral SUPER leuk!!! 


De afleveringen zijn allemaal opgenomen op een vliegbasis in Twente, deze vliegbasis is twee weken lang ons 'thuis' geweest. Aan alles is gedacht: We kregen een compleet ingerichte huiskamer tot onze beschikking met relaxte banken om tijdens de lang draaidagen op te relaxen, boekjes, WII en niet te vergeten de lamp :-D. Verder verzorgde Oma Elly (door sommige ook wel Tante El genaamd) ons van onze dagelijkse hoeveelheid benodigde vitamintjes. Zij schilde elke dag keurig op tijd een appeltje voor ons allemaal, mits Raymon (onze fantastische entertainer) een aardappelschilmesje mee had genomen ;-). De rest van onze voedingsstoffen werden keurig om 10.00, 12.00 en 16.00 aangevuld door de catering van de vliegbasis. Gedurende de proeven die gedaan werden mochten wij, ook wel de kandidaatjes genaamd, niet met elkaar praten over de proeven. Omdat we eigenlijk al heel snel een goede band met elkaar hadden als groep, zijn we na de proeven wel eens uit elkaar gehaald om ons niet te kunnen verspreken over de proef en zijn zelfs onze telefoons ingenomen! Voor Sharon een heus drama.

We werden in het 'visagie hok' gedropt waar wel eens een spinnetje was gesignaleerd. Toen ik -perongeluk- zei:"Heey...., een spin" Zag ik vanuit mijn rechterooghoek iemand 2 meter de lucht ingspringen en daarna binnen 5 seconden het hok verlaten. Dat was dus Sharon, die doodsbang voor spinnen bleek. Oeps, dat wist ik niet. Om het te compenseren heb ik later een helden daad verricht: Samen met Saar (onze tweede fansatische entertainer/moeder) heb ik de spin gevangen. Sharon was alleen in geen velden of wegen te bekennen.

Verder hebben we echt een super leuke tijd gehad op de vliegbasis, het was regelmatig heerlijk weer dus dan zaten we met z'n allen buiten in onze huiskamer. Beetje kletsen, boekjes lezen, voetballen (al is me dat verboden door Ruben, geen idee waarom ;-) ), WII'en.... we hebben ons echt geen moment verveeld.
 
Voor en na de draaidagen werden we elke dag veilig van en naar het hotel vervoerd door Brad Pitt, in het normale leven heet ie trouwens Joost (of kabouter). 's Ochtends was het vooral belangrijk niet te veel tegen 'm te praten, soms 's avonds trouwens ook. Maar als ie eenmaal 'uit positie' was (zie blog Marian) dan was Brad één en al gezelligheid! 


Dan het hotel....een prima verblijf voor twee weken. Iedere avond goed eten, wijntjes erbij en dit alles onder begeleiding van Opa die elke avond een stukje op de vleugel speelde. Na het eten verzamelden de kandidaatjes zich regelmatig op een van de kamers, waar dan nog vrolijk verder gedronken werd. Volgens mij gaan we er elke aflevering beroerder uitzien :-)
 

 
 Nou, dit was dan een beetje mijn herninnering aan de opname periode van DACVN. Ik zou nog veeeeeeel meer kunnen schrijven over alle belevenissen buiten de camera om. Voor alles wat voor de camera is gebeurd: Dinsdagavond 20.30 Nederland 1 en je ziet het allemaal. Ik kan in ieder geval niet wachten op de volgende aflevering!!


Liefs, Eefje
 

8 opmerkingen:

 1. Hahaha ja Eef, we gingen er idd elke aflevering beroerder uitzien! gelukkig hadden we jouw krultang nog;-) weet je nog die keer dat m'n eyeliner amper droog was en ik een blinddoek op mn kop kreeg! dat komt volgende week volgens mij... En sharon met dr spinnetje!ik zei nog: "heeft ze een fobie ofzo..." haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spinnetje, spinnetje?! Dat beest was zeker wel 5 cm groot ofzo!

  EN nee, ik heb geen fobie.. vind ze gewoon niet zo leuk! ;)

  Dikke kus, Sharon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe is het eigenlijk om jezelf terug te zien op tv?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Eefje. Ik vind jou wel cool. Je hebt pit en ik denk dat je Marianne best geholpen hebt om niet dood te gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. he,

  hopelijk gaat ze volgende week eruit

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Eefje.

  Jij moet zo snel mogelijk die auto uit!!!!! Je maakt Marianne helemaal gek met je hysterische gegil naast haar. Je hebt je als passagier al helemaal niet te bemoeien met het rijden. EN JE MOET AL HELEMAAL MET JE POTEN VAN HET STUUR AFBLIJVEN!!! Marianne is een gevaar op de weg, alleen maar door jou met je gegil en geschreeuw. Ze kan uitgroeien tot een normale chauffeuse, zolang jij maar heel ver uit haar buurt blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe vaak word je nou op straat herkend/om een handtekening gevraagd?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent en super meid!! Marianne!!!Jou zou ik graag eens in het echt ontmoeten want je bent ontzettend knap!!!
  Peter uit België...

  BeantwoordenVerwijderen