dinsdag 17 mei 2011

Aflevering 1: De Relnicht & De Rolls

In Kaapstad kreeg ik het goede nieuws dat Eef en ik waren geselecteerd voor ‘De Allerslechtste Chauffeur’, en ik sprong een gat in de lucht. ‘I’m gonna be on TEEEVEEEE!!!!’ Reacties uit mijn omgeving of het niet leuker zou zijn om op TV te komen met iets waar je góed  in bent, lachte ik schamper weg. Dit was mijn kans om te leren rijden én er nog een auto aan over te houden ook! 

Want schaamtegevoel, tja, dat bestaat nu eenmaal niet echt in mijn vocabulaire…We kregen voor vertrek een mailtje  van Raymon, onze personal Leco Zadelhoff, dat we het niet moesten wágen om in een joggingbroek te verschijnen. Uiterst verontwaardigd vroeg ik hem de limousine naar Katwijk te sturen, voor mijn koffers met meer dan 30 kledingsetjes.  Helaas werd mijn divagedrag een halt toegeroepen en werd het ordinair sjouwen met koffers naar
vliegbasis Enschede. 
Daar aangekomen druppelden de andere kandidaten binnen. (Zie: http://sites.bnn.nl/page/dacvn/slechtste-chauffeurs) Oma Elly , een rasechte Rotterdamse ex-kettingrookster, vroeg met haar gevleugelde uitspraak vaak om bevestiging. ‘In wezen is dat zo, ja toch, niet dan?’  Na een paar uur bleken de laatste twee kandidaten nog steeds in geen velden of wegen te bekennen. Opa en oma, een stel van 82 met een LAT-relatie zorgden met hun rijgedrag nu al voor een levensgevaarlijke situatie : Met 50 kilometer per uur op de snelweg waren ze pal voor een afslag stil gaan staan!! Niet minder hartelijk werden ze echter verwelkomd door Pim, de grappigste en tevens grootste relnicht die ik ooit had ontmoet. ‘Opa en oma, doen jullie ook mee met strippoker?’ Zijn extraverte karakter werd pijnlijk zichtbaar toen hij avances begon te maken op ongeveer elk lid van het mannelijk geslacht. Zelfs de oudste man van het gezelschap had het zwaar te voorduren. ‘Nog een plakje cake, opa?’ Dat het mannetje in Bussum woonde en dat Pim graag in zijn testament opgenomen wilde worden, stak hij niet onder stoelen of banken.  

De enige die in wezen niks te vrezen had was Kornelis, Pims bijrijder en tevens een hilarische homo. “Kor  is een schat op afstand. Zelfs met een zak over z’n kop zou ik hem nog niet doen!”’ Op de set waren we allemaal een beetje onder de indruk dat de enige echte Ruben Nicolai een toast op ons uitbracht. Niet dat we veel de kans kregen om met hem te integreren, want hij had een pittige donkerharige bodyguard van 1 meter 60 bij zich die haar lengte compenseerde door ons verbaal veilig op afstand te houden.
Al snel moesten we ons mentaal gaan voorbereiden op de eerste proef.  Een schattig klein kaboutermannetje, die we Brad Pitt doopten vanwege zijn goed gelijkende voorhoofd, pendelde ons naar de eerste proef. Het werd nu echt spannend, aangezien het dwergje samenzweerderig in zijn walkie talkie bromde: ‘Wij zijn in positie!’ Van die codetaal kreeg ik het op m’n lachspieren, maar mijn gehinnik verging me al snel toen ik bij het uitstappen een hele, lange, glimmende zwarte auto zag staan. (Door vele mensen direct herkend als Rolls Royce).

Te midden van een angstaanjagende hoeveelheid oranje pionnen en opgestapelde velgen stond Ruben. Met zijn mysterieuze glimlach deed hij me even aan Mr. Big van Sex & The City denken. Enig verschil was dat we niet als Carry & Big achterin doken, maar dat ik plaats moest nemen achter het stuur met een panische Eef naast me. Het begon al pittig, want er zaten allemaal rare knoppen in plaats van de versnellingspook. “Mar, dit is de parkeerstand!” Eef begon haar geduld als bijrijder aardig te verliezen, en hardhandig greep ze het stuur, luide “Ooh-My-Góóód”-kreten slakende. Hoe voorzichtig en ‘zen’ ik ook deed, ik  raakte toch wat velgen, reed cameramensen voor de sokken en maakte een paar flinke krassen in de Rolls. (“Eef, dat hebben wij toch niet gedaan? Moet ik nu betalen?”) 

Toen ik mijn eindtijd van 22 minuten en 6 seconden hoorde, slaakte ik een blij verraste uitroep. Ik wist immers niet dat het op tijd ging en nu had ik toch een goede prestatie neergezet…dacht ik zelf. Helaas hoorde ik dat  Ruben het in 3 minuten had volbracht en ter vergelijkingsmateriaal, opa in 28 minuten… Toch is het leuke van meedoen aan ‘De Allerslechtste’ dat je lotgenoten treft: er was altijd wel iemand die slechter reed dan ik. Zo scheurde Jarno een betonblok van 600 kilogram omver en reed Davey een piepschuim-Ruben aan – een slecht voorteken… 

Onze relnicht heeft zelfs een vogeltje geschept, een hele prestatie met een grammafoonplaat naast je die blijft hangen op “pas nou op”! En niet te spreken over opa, die het zelf allemaal príma vond gaan en met pretoogjes uitriep: “Meid, wat een belevenis!” Kijk, dat doet dan toch weer wonderen voor mijn chauffeurs-egootje;-) Na de proef was het tijd voor het eerste jury-beraad. De jury vond ik een tikkeltje kil en weinig complimenteus: “Ze wordt veel te onzeker van haar bijrijder!” Hmmmm, misschien dat de kijker zich toch niet meer zo goed met Eef kan identificeren? ;-)
Deze geweldige eerste aflevering was eigenlijk nog maar een opwarmertje voor volgende week. Ons reactievermogen wordt op de proef gesteld én we moeten gas gaan geven bij de levensgevaarlijke ‘shoulder check’. En het hoogtepunt: Ruben gaat ons achteruit laten inparkeren op straffe van een wel hele natte spuit… Wie gaat dit netjes volbrengen en mag van de jury weer de weg op?? Laat een berichtje achter op m’n site!!

Ciao ciao!
Marianne

10 opmerkingen:

 1. Weer een geweldige blog mar! Ik kijk nu al uit naar de volgende uitzending, het was hilarisch!

  x Marit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjeeminee je hebt goed reclame gemaakt voor VerkeersCounseling zeg!!! Ik hoop dat je het voorbeeld bent voor veel mensen met Rijangst en dat het eindelijk eens uit de taboesfeer gehaald wordt. Daar doe ik al een aantal jaar mijn best voor. De manier waarop er mee omgaat en hoe jj erover durft te schrijven is een hele goede bijdrage!

  Groetjes Karin Elshout (die strenge muts van de jury ;). )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Karin, mijn rijangst heb ik goed 'aangepakt', zoals Michael al zei ;-) Schrijven is een soort verwerkingsproces!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben nu bezig met de tweede blog! Met onthullend fotomateriaal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geachte Marianne van Klaveren,
  Panische Eef? Hoe kom je erbij? Iedere kijker van het programma die een beetje kan autorijden kan zich echt wel met me identificeren, anders komt dat in de andere afleveringen wel naar voren.
  Overigens echt te grappig: Bodyguard van 1.60m (zonder nike's) haha
  X uw geliefde bijrijdster, E. Nijgh

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik sprak de bodyguard toevallig, en heb haar verteld dat het nodig is voor de all-round vertolking van haar personage dat deze quote erin kwam;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hi mar,

  haha grappig die blogs van jou, je schrijft echt goed! ik ben benieuwd naar de volgende aflevering..nog maar 1 nachtje slapen.. ga je weer in de blauwen bock kijken?
  x Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. deze piloten moeten ze gelijk van de weg halen en zo rijden er nog een paar hoderd rond op de weg heb het programma dezeweek gezien voor het eerst en snap niet dat het cbr dit soort mensen nog laten rijden ze zijn een gevaar voor de samenleving dat scheelt een hoop ongelukken en minder dure verzekeringen .  een beroepschauffeur

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Marianne,
  Er zijn dus nog mensen die bij de kwaliteitsarmoede op TV daarbij willen horen...
  In Beun de haas reclame, heeft je gebrek nog nut.
  Tip bij achteruit rijden, leg een hand bovenop stuur, duw die in richting waar je heen wilt...
  Ik heb het gevoel dat behalve ik, iedereen hier verzekerings medewerker is... gouden handel.
  Succes met je Tv-carrière.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. You can loѕе quite a bit more, but lаte night snacκіng
  thаt cаn result іn uρ to 5 pounds.
  I still tunе buy raѕpbегry κetones in anԁ
  heed that ωise advicе. Wаlk your dog, riԁe уоur bike to burn calorieѕ.
  Τhe rеason І sау this buy raspberry κetοnеs is becаuse your body will
  help to keep thе metabolic firе that burns сalorіеѕ raρiԁly and сan be dοne.


  Μу blοg: Http://Companygateways.Com/

  BeantwoordenVerwijderen