maandag 13 juni 2011

Aflevering 3 en 4: Ooooh my gòd!!!!

Tijdens de opnames lag ik echt 24 uur per dag dubbel, en de lachspieren werden ook tijdens de proeven behoorlijk geprikkeld. Ruben verwelkomde me steevast met grote smile op z’n gezicht (‘daar komt Marian weer, dat wordt lachen, dat wordt mooie televisie!’) We lagen vervolgens helemaal in een deuk, maar helaas is van die lachende Ruben in de afleveringen niks te zien. Sterker nog, hij kijkt zo serieus dat je haast zou denken dat-ie opsporing verzocht presenteert. Jammer genoeg steek ik daar dan als een soort giechelende geit bij af.  Tel daar Eef bij op die met een gezicht als een oorwurm uitroept ‘oooooh my gòd! ’, en de mooie televisie is compleet...
Het gekke van het opnemen van een TV programma is, dat je met z'n allen in een soort roze bubbel zit, ook wel ‘sociale snelkookpan’ genoemd. Binnen no-time ben je heel close met elkaar, soms misschien wel té close… Zo gingen Daniel en Pim samen naar de benzinepomp en sloeg Pim een innige arm om hem heen. Bij het afrekenen zei Pim tegen de kassamevrouw: ‘Leuk hè, we hebben vandaag drie maanden!’ Waarop Daniel heftig protesterend roept ‘Rot op joh, vuile flikker!’ Pim laat zich uiteraard niet kennen: ‘Nou schat, dat zei je vannacht anders ook niet! Heeft u ook condooms?’ Terug naar het autobootcamp. Dat het rijden in een simpele woonwijk al een brug te ver was voor een aantal kandidaten, bleek tijdens de waterbakproef. Met z’n allen hielden we een eerbetoon aan Diana en Achanti – bij al die liters water veranderden we stuk voor stuk in gillende keukenmeiden. Pim ‘als m’n haar maar goed zit’ reed een piepschuimen Ruben voor de sokken, althans het beetje Ruben dat nog heel was na een aanrijding met Esther. De enigen die in hun poncho’s schaterlachend door de woonwijk heen kuierden, waren opa en oma. ‘M’n broek is helemaal nat van achteren!’, kirde oma. Ook oma El had er wel schik in, alleen het doel van de opdracht was een beetje aan haar voorbijgegaan. ‘Oh moes die bak vol blijven?’

Ach ja, we zijn nu eenmaal niet gecast om onze briljante feeling met auto’s. Het állerslechtst ben ik in inparkeren en achteruit rijden, en als dat dan ook nog in een achtje moet ben ik ten dode opgeschreven. Gelukkig werd het een duel van ''de onhandige' versus ‘de onzekere’. Ik dacht: ‘Voordat zij die koppeling heeft gevonden sta ik al aan de finish’. Maar zelfs al stapte ik honderd keer uit, het resultaat waren een hoop ‘O my góóóóds’ en de laatste plek. Davey en oma waren daarentegen wel aan elkaar gewaagd en de jury was positief verrast! Dan bleven de homo's en opa & oma over, en Pim zou Pim niet zijn als hij flink afgaf op alle mogelijke stoorzenders in zijn parcours. 'Opa heeft het parcours verrot gereden!’ ‘Zit z'n kunstgebit onder het pedaal ofzo?!'
Natuurlijk moesten we ook weer gaan racen bij een snelheidsopdracht die het reactievermogen testte. Bij de proef met de stoplamp moest je met 70 km per uur op een muur afrijden tótdat er een rode lamp ging branden. De ‘komische’ twist van BNN was echter, dat die lamp nooit ging branden. Hoewel ik erbij zat als een gestrekte cowboy, lukte het me toch om vóór de stopmuur te remmen.
Helaas was mijn optreden bij de sms-opdracht minder adequaat. Geblinddoekt werden we naar de plek des onheils gebracht. Nu moet je als kijker ook weten dat Ruben de duimschroeven flink aandraaide door te zeggen dat je tijdens het rijden MINIMAAL vijf woorden moesten sms-en. Op het moment leek het dus best inventief dat Eefje even het stuur overnam; we wilden Ruben immers niet teleurstellen. Helaas dacht Veilig Verkeer Nederland daar anders over en ik kreeg een sneer: 'Vind je dat nu nog steeds een goed idee?'
Ook Kornelis dacht Pim een dienst te bewijzen door een klein beetje bij te sturen terwijl hij het boodschappenlijstje voorlas. Een hele opgave; Pim is al niet auditief ingesteld en Kors uitspraak maakt het er niet beter op. Pim concentreerde zich immens op het woord 'Tagliatelli', door Kor uitgesproken als 'Taggiatel, pas nou op, Taggiatel, OPPASSEN!!' Dit leidde tot gevaarlijke manoeuvres waarbij een paar cameramannen een sprintje moesten trekken. Pims reactie in een notendop: 'Taglia eh tagliato? Nog nooit van gehoord. Als Kor niet zo hysterisch doet is dat al één stoorzender minder voor mij. Ik kan hier niemand anders de schuld van geven? Nee, maar als hij aan m'n stuur begint te rukken! En ik óók nog op het blaadje moet kijken omdat hij het niet wil spellen..! '


Opa kreeg van Diana en Achanti een make-over waardoor hij behoorlijke praatjes kreeg. Als de jury hem bekritiseert, antwoordt hij bijdehant ‘ja, niet met een gammele wagen!!’ Dit in tegenstelling tot de bedeesde oma, die slechts van zich laat horen door even toeterend haar neus te snuiten. Opa en oma werden tijdens het diner ook wel eens gebeld door de kleinkinderen, maar geen van beiden wist hoe je een mobiele telefoon opnam. Het duurt ongeveer net zo lang als van zijn één naar zijn twee schakelen, maar dan is lukt het opa eindelijk om de telefoon op te nemen. Hij probeert uit te leggen waar ze mee bezig zijn. ‘ Ja, we doen mee aan een TV programma….Eh, Tim, Tim, hoe heet dit programma ook weer?’ Dat opa de naam van het programma niet kende was tot daar aan toe, maar het toppunt was wel dat hij geen flauw idee had wie het programma presenteerde. Als Ruben aan het ontbijt verscheen, hoorde je weer naast je mompelen ‘Greet, Greet, wie is die man?!’ Omdat er ook in het verkeer nogal veel langs hem heen ging, werd hem verteld dat hij naar huis mag en beter de weg niet meer op kon gaan. Helaas werd opa’ s ontroerende reactie eruit geknipt: ‘Eeeeuh...mag ik dan niet meer terugkomen?’
Helaas moeten we dinsdag écht zonder opa verder. Gelukkig maar, want de komende gevaarlijke snelheidsproeven had de beste man niet overleefd! De slechtste chauffeurs krijgen namelijk les van een echte auto-coureur; o my góóóód!!  En we krijgen helemaal de zenuwen van een tussentijds examen…Ga het zien én lezen!
Liefs,
Marianne

27 opmerkingen:

 1. Wuahaha erg leuk mar! Heerlijk om het allemaal weer ff terug td lezen! Kus x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Pim geeft iedereen de schuld van dat het misgaat, maar is zelf veel te slecht. Jij heb het stuur in handen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, het is heel erg pijnlijk dat opa eruit moest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dan vooral hoe... dat je te horen krijgt dat je niet meer mag rijden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo slecht als je rijdt, zo goed schrijf je. Jij zou het goed doen als column schrijfster...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Marianne,

  Je zit natuurlijk met een rede in dit programma. Maar ik vermoed als jij tegen jezelf zou zeggen dat je het wel kan, dat je beter en zelfverzekerder achter het stuur zou gaan zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve marjanne,

  Ik ben een heelle grootte fen van jouw!
  Ik hebben ook al van jouw gedroomt!
  Wil jei met me trouwen?

  Diekke kus, een fen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wanneer komt je nieuwe blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heb jij ruben aangereden ??

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Marianne,

  Grappig dat je Kor een stoorzender van Pim noemt. Want jij bent degene in het programma met de grootste stoorzender. Je moet die Eefje echt de wagen uittrappen!!! Door haar word jij onzeker achter het stuur. Zij is een gevaar op de weg via jou. Met dat hysterische gegil van haar kan jij je niet concentreren op wat je doet achter het stuur. Zonder haar naast je zou je het wel redden. Ik denk overigens dat jullie Ruben hebben aangereden. Volgens mij gilt zij zo hysterisch om een ambulance en om 112 te bellen. Spreek met haar af zoveel als je wilt, jullie zijn vriendinnen per slot, maar ga er apart naar toe. Want we zouden niet willen dat jij iemand doodrijdt, omdat zij weer meent aan je stuur te moeten rukken.

  Groetjes,

  Lou

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wanneer komen de andere blogs? Je loopt er drie achter...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik denk dat Pim Ruben aanrijdt. Verder ben ik ook benieuwd naar je volgende blogs. Je schrijft leuk en vlot!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Trouwens: hoe vaak word je nou op straat herkend/om een handtekening gevraagd?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi allemaal, bedankt voor de reacties! Ischa, jij bent echt een diehard fan!;-) ik wil een laatste blog schrijven met de jeep en over het ongeluk etc!! Die kot na dinsdag erop . ( ben heel druk met andere dingen! Ik mag natuurlijk niks zeggen wie hem heeft aangereden, kijk dinsdag naar de finale ! En ja je wordt wel herkend, bv door de buschauffeur of jongens inde bus die roepen: " heeee de allerslechtste chauffeur van nl, joehoe!" maar je kan nog gewoon over straat hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja, ik ben die-hard fan en heb ook enkele ideeën ingestuurd voor het nieuwe seizoen!

  Als ik fan ben van een tv-programma, ben ik ook echt die-hard fan. Ook van het EO-programma Checkpoint ben ik die-hard fan (dat is mijn profielfoto op de social media).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. je mag niet zeggen wie ruben aan rijd maar je schrijft dit wel:

  "Pim ‘als m’n haar maar goed zit’ reed een piepschuimen Ruben voor de sokken, althans het beetje Ruben dat nog heel was na een aanrijding met Esther."

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat zegt toch niets over wie de echte levende Ruben heeft aangereden. Die Ruben(s) van piepschuim zijn wel vaker geraakt door deze chauffeurs.


  Ik ben wel benieuwd naar je vorige cliffhanger (van je vorige blog).... is Ruben nog een beetje ontdooit tijdens de serie??

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Pims rijbewijs is doorgeknipt. Heb jij je rijbewijs wel weer terug gekregen of moet jij ook opnieuw lessen?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik hoorde Ruben tegen het eind van de finale trouwens iets zeggen over 'acht dagen'. Voor mij komt dat over als dat jullie de hele reeks in acht dagen hebben opgenomen. Voor elke dag één uitzending, maar wanneer hebben jullie dat stuk in Parijs dan opgenomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Marianne, ik vind je blogs echt geweldig. Heb regelmatig zitten stikken van het lachen.
  Komen er ook nog blogs over de rest van de afleveringen, of des noods alleen over de laatste? Ik ben heel benieuwd naar de ervaringen in Parijs en natuurlijk naar het beruchte ongeluk.
  Heb jij je rijbewijs nu terug gekregen? Dat kon ik niet zo goed opmaken uit je optreden bij de Coen en Sander show gisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Arme schat maar je bent in ieder geval niet de slechtste! Maar wel de knapste van Nederland voor mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Niet kwaad bedoeld. Je bent dan wel niet de slechtste, maar áls je nog auto rijdt (doe je dat nog?) durf ik dan bij jou in de auto te stappen?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. je bent in ieder geval nie de slechtste!!
  het is wel erg dat ruben aangereden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. zielugg voor opa !!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Volgens mij kunnen je achteruitrijkunstjes en je autorijden best een heel stuk beter met meer zelfvertrouwen. Het heeft niet erg geholpen dat iedereen je uitlegt hoe slecht het wel gaat.
  En trouwens, een mens bestaat uit meer dan sturen, gas geven en remmen! Ik zou dus niet (zoals in Parijs) in de put zitten.
  Verder ben ik erg benieuwd naar je blog "na dit alles".

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Misschien een goede tip: automaat?! Voordelen: auto slaat nooit meer plotseling af (Marianne) en geen verwarring meer over waar precies het gaspedaal is en waar de rem (Pim)... Vind het raar dat deze optie helemaal niet ten sprake is gekomen tijdens het (overigens hilarische) programma. In de VS rijdt 90% van de mensen automaat...waarom moeilijk doen als het makkelijk -en een stuk veiliger- kan?

  BeantwoordenVerwijderen